Кіоск «Єрмолинські напівфабрикати» прибрали з Русанівки

0.06.2013

Сьогодні 10 червня 2013 року відбулася чергова подія на Русанівці у рамках боротьби з незаконно встановленими тимчасовими спорудами – були демонтовані останні 2 МАФи «Єрмолинські напівфабрикати» за адресами: бул. Давидова,  19 та Русанівська набережна, 4.

Згадаємо, як все починалося. Спочатку в ніч на 29 вересня 2012 року було встановлено дві споруди «Єрмолинські напівфабрикати» за адресами: бул. Давидова,  19 (на розі вул. Ентузіастів та бул. Давидова навпроти будинку № 39) і вул. Ентузіастів, 5/1 (біля переходу на житловий масив Березняки). Дещо пізніше був встановлений третій останній МАФ навпроти магазину «Фуршет» за адресою: Русанівська набережна, 4. Якщо перший з них на вул. Ентузіастів, 5/1 незабаром розпочав свою торгову діяльність, то інші два набагато пізніше: на Русанівській набережній, 4 – 9 листопада 2012 року, а на бул. Давидова,  19 – аж 23 січня 2013 року.

Господарюючим суб’єктом цих споруд було приватне підприємство «Єрмак ЛТД», а їх власником – фізична особа-підприємець Кравченко Н.В. Його адреса –  бул. Незалежності, 12, кв. 139, м. Бровари Київської обл., 07400. Контактний телефон менеджера: 095-351-37-05. Головний документ – довідка про функціональне призначення тимчасової споруди – у цих МАФах був відсутній. Мабуть у своєму рідному місті він не мав можливості отримувати шалені прибутки, а на Русанівці чомусь вирішив, що вдасться.

Згідно з листом колишнього Головного управління контролю за благоустроєм столиці  від 27 грудня 2012 року на лист Комітету від 28 листопада минулого року його працівники провели відповідну перевірку з виїздом на місце і за результатами її проведення були внесені приписи №№ 1212567, 1212568 та 1212846 з вимогою надати проектно-дозвільну документацію на розміщення зазначених споруд, а у разі її відсутності – демонтувати власними силами. Оскільки вимоги внесених приписів не були виконані, питання демонтажу буде вирішено міською владою у встановленому порядку.

Оскільки колишнє тепер Головне управління контролю за благоустроєм КМДА явно затягувало питання їх демонтажу, ми звернулися на початку лютого 2013 року до народного депутата України В.В. Чумака з відповідним листомМи отримали підтримку від нього у цьому питанні і врешті-решт спільними зусиллями нам вдалося дійсно вирішити остаточно це питання.

Якщо перший МАФ вдалося демонтувати у 20-х числах квітня, то з двома останніми – лише сьогодні, тобто через півтора місця після зняття першого з них.

Перша машина під’їхала на бул. Давидова, 19 о 11.15 і зразу цей МАФ був відключений від електропостачання. Частину товару працівниками споруди встигли винести з його приміщення, але до кінця це зробити їм не вдалося. О 11.58 МАФ разом з обладнанням та залишками товарів був поставлений на машину – евакуатор і о 12.13 вона поїхала на штрафний майданчик. Друга більш велика за габаритами машина зразу поїхала на Русанівську набережну, 4 для евакуації другого МАФа. О 12.36 за такою же схемою він був поставлений на платформу евакуатора і о 12.44 машина повезла цей МАФ на штрафний майданчик. Епопея з демонтажем останніх двох споруд «Ярмолинські напівфабрикати» зайняла у часі півтори години, але як довго нам спільно довелося до цього йти.

На підтримку дій районного відділу контролю за благоустроєм Дніпровської РДА зібралися небайдужі русанівці, зокрема Ольга Корогодова, Марина Журба, Вадим Сташук. Від Комітету участь взяли п’ять його членів – голова Андрій Нєстєрков, заступники голови Олександр Чунаєв, Леонід Вересюк, Серафіма Трушечкіна та Галина Корецька. Подія висвітлювалася журналістами і були взяти інтерв’ю як у нас – Андрія Нєстєркова, Леоніда Вересюка, Олександра Чунаєва, так і у начальника райвідділу Вадима Бейліка.

Сьогоднішня акція стала всього четвертою з початку проведення таких дій, за результатом яких було демонтовано всього 6 МАФів. Але важливе інше – потроху вирішення питання наведення порядку з тимчасовими спорудами набуває необхідних оборотів. І допомога у цій нелегкій справі з боку до народного депутата України В.В. Чумака стала вирішальним чинником і у зв’язку з цим від імені Комітету висловлюю йому вдячність за її надання і отримання у підсумку такого бажаного результату.

Олександр Чунаєв, заступник голови ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка»,

громадський інспектор благоустрою міста Києва